RESTAURARE MOBILA

0744.315.844

office@restaurare-mobila.ro

RESTAURARI - RECONDITIONARI

Restaurarea este o tehnică ce cuprinde o mulțime de secrete, secrete deținute de-a lungul timpului de diverși lutieri și ebeniști. Daca ar putea lemnul să vorbească atunci s-ar scrie volume întregi despre acest lucru. Dacă restauratorii bătrâni ar fi scris măcar cateva pagini despre aceste secrete atunci cu siguranță am fi fost cu mult mai școliți într-un timp mai scurt.

 

Insă tehnicile de restaurare se deprind pe fiecare piesă pe care intervii, se șlefuiesc de fiecare dată când ceva nu iți iese din prima și muncești pentru a le realiza, rămânând întipărite în mintea și în mâinile celui care trudește.

 


 

Când viața unei garnituri Ludovic este dată de meșteri iscusiți, atunci încărcătura și vibrația lemnului este foarte mare. Transmiterea unei părți a sufletului celui care a realizat-o este acolo în șlefuire, în culoare și rămâne peste timp conservată de finisajul ce i-a fost dat.

 

Cea mai importantă parte a restauratorilor este refacerea incrustrațiilor defecte sau distruse în timp. Aceste incrustații se numesc INTARSII și datează din vremea egiptenilor ca tehnică.


 

Ce este intarsia - incrustația?

Intarsia sau incrustația este decorarea suprafețelor de lemn cu fâșii de lemn (furnir), astfel că suprafața prelucrată să fie un plan neted, uniform. Materia primă folosită este furnirul cu grosimea de 0,6 și 0,8mm. Fâșiile de furnir sunt obținute din buștenii diferitelor esențe prin metode de feliere sau pivotare.

Lucrari recente RESTAURARE MOBILA

Reconditionare garnitura dormitor

Reconditionare garnitura dormitor

Reconditionare mobilier. Avem destule de discutat despre restaurare dar putem spune ca aceasta tehnica este una care vorbeste singura. Prin procedeele adoptate si prin modalitatea de a hotari ce [...]

Reconditionare scaune - retapitare cu piele

Reconditionare scaune - retapitare cu piele

SCAUNELE!... numele unei minunate piese de teatru dar si un accesoriu indispensabil meselor. Sunt minuni constructive printr-o multitudine de forme si inaltimi a spatarelor pentru a conferi o [...]

Restaurare lemn policrom

Restaurare lemn policrom

Restauraratorul de lemn policrom   - Identifică materialele şi tehnicile de execuţie.  - Identifică formele de degradare ale bunurilor culturale şi factorii care le-au [...]

Restaurare masute de cafea

Restaurare masute de cafea

Restaurarea masutelor de cafea reprezinta o operatiune la  fel de ampla si de finete ca la orice tip mobilier ce se supune actiunii de restaurare sau reconditionare.

 • RECONDITIONARI

  Cautati firme de reconditionari mobila?


  Doriti sa reconditionati piese de mobilier vechi?


  Firma noastra va ofera servicii de reconditionari mobila veche, reconditionare piane si pianine, oglinzi, reconditionari canapele si fotolii, reconditionari parchet.

 • RESTAURARE RAME TABLOU

  Daca detineti piese de mobilier vechi sau nou, caruia doriti sa ii schimbati aspectul, noi va putem ajuta prin revopsirea si pictarea acestuia.

  Restaurare mobilier vechi in Bucuresti si in tara.

 • RESTAURARE MOBILA

  Detineti piese de mobilier vechi, mobila de arta, un pian sau o pianina si doriti sa le redati aspectul initial?


  Apelati acum la un restaurator de mobila veche!


  Primim comenzi pentru restaurare mobila veche Bucuresti si din toata tara,
  la preturi avantajoase!


   


   

 • RESTAURARE PIANE SI PIANINE

  Obiecte indragite de iubitorii de muzica clasica, pianele si pianinele sunt restaurate de societatea noastra, atat mecanic cat si exterior.


  Pentru restaurari pianine si piane apelati la serviciile noastre!

Adresa: Soseaua Prelungirea Giurgiului 235, Sector 4, Bucuresti, Romania

Telefon: 0744-315-844

Email: office@restaurare-mobila.ro

© 2023 Restaurare Mobila.